LetselschadeSlachtoffer.nl

wolken

Wat is letselschade?

We spreken van letselschade wanneer een mens schade oploopt als gevolg van een ongeval. Dit kan een verkeersongeval zijn, zoals een fiets ongeluk of achterop aanrijding. Maar ook een hondenbeet of bedrijfsongeval kan letselschade veroorzaken.

Het betreft hier lichamelijke of psychische schade. Er zijn twee soorten letselschade:

  1. Materiële schade (bijvoorbeeld schade aan de fiets, behoefte aan huishoudelijke hulp, verlies aan inkomsten etc);
  2. Immateriële schade (Smartengeld).

Letselschade kan worden veroorzaakt door:

In Nederland kunnen slachtoffers van letselschade een schadevergoeding bij letselschade ontvangen. Zij kunnen hun schade verhalen op degene die aansprakelijk gesteld kan worden voor het ongeval.

Uiteraard is het belangrijk dat de aansprakelijkheid wordt erkend door de tegenpartij. Alleen dan kunt u uw schade vergoed krijgen. Laat uw tegenpartij aansprakelijk stellen op de correcte manier. Op die manier stelt u uw letselschadeclaim veilig! Schakel hiervoor een ervaren jurist in. In Nederland dient deze hulp gratis gegeven te worden. De kosten voor het verhalen van uw letselschade dienen namelijk ook door de tegenpartij vergoed te worden. Ga in géén geval akkoord met een no-cure-no-pay regeling.

Schadeberekening na letselschade

Het is belangrijk dat uw letselschade goed en uitgebreid in kaart wordt gebracht. U heeft hiervoor de hulp van een ervaren letselschadejurist nodig. Alleen dan weet u of u uw schade wel helemaal vergoed krijgt. Er zijn namelijk heel veel schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen en waar u als leek helemaal geen weet van heeft.

Materiële schade

Enkele voorbeelden van materiële schade zijn:

  • Eigen risico ziektekostenverzekeraar
  • Hulp in de tuin als u die na het ongeval nodig heeft
  • Hulp in het huishouden (ook als deze onbetaald wordt verricht door een familielid of kennis, komt u in aanmerking voor vergoeding van deze schadepost)
  • Gemiste inkomsten, ook zwarte inkomsten komen voor vergoeding in aanmerking
  • Reiskosten naar uw arts of fysiotherapeut
  • Hondenuitlaatservice als u (tijdelijk) niet meer kunt lopen
  • Schadevermindering van uw auto wanneer deze een grote reparatie behoeft na een verkeersongeval
  • En nog veel meer schadeposten die uw letselschadejurist voor u kan indienen op de schadeclaim.

Immateriële schade of smartengeld

Dit is een bedrag dat wordt uitgekeerd, meestal aan het eind van een letselschadezaak. Het is bedoeld om uw leed te verzachten. Het wordt gezien als een compensatie voor het doorgestane leed en ellende. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van veel factoren (bijvoorbeeld de ernst van het letsel, de leeftijd van het slachtoffer, de blijvende beperkingen).

Ook hier is het weer belangrijk dat u zich goed laat informeren door een letselschade expert. Alleen deze kan uw smartengeld correct berekenen. Laat u niet met een kluitje in het riet sturen! De bedragen welke uitgekeerd worden voor smartengeld zijn in Nederland niet hoog in vergelijking met andere landen. Juist daarom is het belangrijk dat u deskundig advies krijgt over het accepteren van een aanbod tot afwikkeling van het smartengeld.

Juridische hulp bij letselschade

Laat u gratis en deskundig bijstaan wanneer u letselschade heeft opgelopen. Neem nu contact met ons op voor gratis hulp en begeleiding.

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.