LetselschadeSlachtoffer.nl

LetselschadeSlachtoffer.nl

Materiële schade na ongeval? Dit moet u weten

Er wordt altijd onderscheid gemaakt tussen materiële en immateriële schade. Materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken. Immateriële schade is persoonlijke of emotionele schade. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Deze schade is lastiger in een concreet geldbedrag uit te drukken.

Materiële schade na een ongeval wordt altijd vergoed in de vorm van een schadevergoeding, wanneer de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade. Ondanks dat materiële schade eenvoudiger in een concreet geldbedrag is uit te drukken dan smartengeld, is het vaak toch lastig voor slachtoffers om alle kosten goed in kaart te brengen.

Enkele voorbeelden van materiële schade

Er zijn duizenden voorbeelden van materiële schade. Maar de onderstaande voorbeelden laten in ieder geval zien dat er veel zaken zijn waarmee u rekening moet houden. Deze posten zal uw juristen in ieder geval nagaan bij het bepalen van de letselschadeclaim.

 • Extra kosten die u moet maken voor persoonlijke verzorging.
 • Vervoerskosten, bijvoorbeeld van en naar het ziekenhuis.
 • Kosten voor het inhuren van hulp voor in de tuin of in huis.
 • Mogelijk hogere verzekeringspremies.
 • Gemiste inkomsten, omdat u niet kunt werken.

Aansprakelijk stellen en een schadevergoeding eisen

De bovenstaande voorbeelden geven al aan dat het lastig kan zijn om de volledige omvang van de schade te bepalen. Daarom is het belangrijk om altijd een goede jurist in de hand te nemen. Alleen de juiste jurist kan namelijk zorgen dat u een maximale schadevergoeding ontvangt.

Welke andere redenen zijn er om de juiste jurist te kiezen:

 • De juiste jurist kan sneller werken waardoor u eerder de schadevergoeding krijgt.
 • De juiste jurist werkt altijd kosteloos voor u.
 • Alleen de juiste jurist zorgt voor een maximale schadevergoeding.

Wij helpen u gratis bij het vinden van de juiste jurist

Het is ons doel om slachtoffers met materiële of immateriële schade te helpen bij het vinden van de juiste jurist. Een jurist die voor u klaarstaat.

 • Neem contact met ons op. Wij regelen het voor u.
 • Wij kunnen u dezelfde dag nog helpen.
 • Geheel kosteloos juridische hulp.

Materiële schade na ongeval: een claim indienen

Een ongeval kan uw leven veranderen. Dat begrijpen wij. Daarom zullen we snel handelen en op korte termijn ervoor zorgen dat u de juiste jurist krijgt toegewezen bij u in de buurt. Dat is waar wij voor staan.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij zorgen dat u een maximale schadevergoeding krijgt door kosteloos de juiste jurist in te schakelen.

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.