LetselschadeSlachtoffer.nl

LetselschadeSlachtoffer.nl

Een morele schadevergoeding is smartengeld

Een morele schadevergoeding wil zeggen dat u een schadevergoeding krijgt voor het persoonlijke of psychische leed dat u heeft geleden na het ongeval. Dit is een extra schadevergoeding voor de immateriële schade, naast de vergoeding voor materiële schade (bijvoorbeeld het verlies van inkomen).

De uitdrukking ‘morele schadevergoeding’ wordt echter niet vaak gebruikt. Dit wordt namelijk smartengeld genoemd.

Smartengeld kan op grond van artikel 6:106 BW worden gevorderd als:

  • Er geestelijk letsel is;
  • Je naam of goede eer wordt geschaad;
  • Er sprake is van aantasting van de nagedachtenis van een familielid.

Hoe bepalen rechters de hoogte van het smartengeld of de morele schadevergoeding? Lees hier meer over smartengeld berekenen.

Rechters werken niet met ingewikkelde berekeningen. Rechters kijken simpelweg naar andere gevallen vergelijkbaar met die van u. Het bedrag wat in een vergelijkbare situatie al eerder is uitgekeerd, zal ook aan u worden uitgekeerd.

Alle gevallen waar een morele schadevergoeding is uitgekeerd, worden beschreven in de smartengeldgids. Deze gids bevat alle gevallen van de afgelopen 50 jaar, dus er is waarschijnlijk altijd wel een zaak te vinden die vergelijkbaar is met die van u.

Wat is belangrijk bij het bepalen van de morele schadevergoeding?

Voordat de smartengeldgids kan worden geraadpleegd, zal eerst uw situatie in kaart moeten worden gebracht. Alleen door eerst naar uw persoonlijke situatie te kijken kan een vergelijking worden gemaakt. Waar wordt precies naar gekeken:

  • Het belangrijkste is hoe erg het leed is;
  • Of het in de toekomst erger zou kunnen worden;
  • Littekens of beperkingen en de invloed hiervan;
  • De leeftijd en het geslacht.

Als u benieuwd bent naar de hoogte van uw morele schadevergoeding, dan kunt u het beste direct contact opnemen met een jurist. Deze jurist heeft beschikking over een smartengeldgids en kan voor u uw situatie vergelijken met voorgaande gevallen.

U vindt hier ook een aantal voorbeelden van uitgekeerd smartengeld.

Als u vervolgens een claim wilt gaan indienen, dan is het belangrijk dat u de juiste jurist inschakelt. Er zit namelijk nogal verschil tussen juristen en advocaten. Een jurist behoort het namelijk altijd kosteloos voor u te werken.

Wij vinden de juiste jurist voor u!

Wij zijn een onafhankelijk letselschadekantoor dat hulp kan bieden bij het verkrijgen van een (morele) schadevergoeding. Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen met geestelijke of fysieke schade de juiste jurist krijgt toegewezen.

  • Neem contact met ons op. Wij regelen het voor u.
  • Onze juristen zijn volledig gespecialiseerd.
  • Als onafhankelijk letselschadekantoor brengen wij geen kosten in rekening.

Samen kunnen we snel uw morele schadevergoeding berekenen

U wilt graag weten voor welke schadevergoeding u in aanmerking komt. Daarom zullen we snel handelen en op korte termijn ervoor zorgen dat u de juiste jurist krijgt toegewezen.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij zorgen dat u smartengeld krijgt door kosteloos de juiste expert in te schakelen.

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.