LetselschadeSlachtoffer.nl

LetselschadeSlachtoffer.nl

Welke bedragen worden er uitgekeerd voor letselschade?

Letselschade kan niet alleen veel fysieke pijn veroorzaken, maar ook veel stress in de periode na het ongeval. U wilt immers dat uw schade vergoed wordt. Maar welke bedragen kunt u nu precies verwachten in Nederland?

We kunnen onderscheid maken tussen materiële schade en immateriële schadeMateriële schade wil zeggen schade die eenvoudig in een bedrag is uit te drukken, bijvoorbeeld de kosten voor het ziekenhuis en de inkomsten die u verliest omdat u niet meer kunt werken.

Immateriële schade is de persoonlijke of psychische schade die u is aangedaan of waar u nog mee te maken gaat krijgen. Deze vergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd.

Wat betekent dit voor het bedrag dat ik aan schadevergoeding krijg?

U krijgt dus zowel een schadevergoeding voor de materiële schade als voor de emotionele schade (smartengeld). Het bedrag dat u aan materiële schade krijgt is het bedrag ter hoogte van de kosten die u heeft moeten maken en die inkomsten die u misloopt, bijvoorbeeld:

 • De kosten voor het inhuren van hulp voor in de tuin of in huis
 • Het extra vervoer dat u heeft moeten bekostigen
 • Kosten voor het uitlaten van de hond
 • U verliest inkomsten omdat u niet meer kunt werken
 • Hulp in het huishouden
 • Etc.

Het bedrag dat u krijgt is dus erg afhankelijk van de kosten die u heeft moeten maken en de ernst van de letselschade. Voor kleine ongevallen zal het rond de paar duizend euro zijn terwijl voor ernstige ongevallen het bedrag eerder naar twintig- tot veertigduizend zal gaan.

U kunt ook een vergoeding krijgen voor schadeposten waar u misschien niet direct aan denkt. Helpt iemand u met het huishouden, bijvoorbeeld een kennis of familielid? Dan staat hier een vergoeding tegenover. Zonder ongeval had u dit namelijk zelf kunnen doen. Hetzelfde geld voor de post mantelzorg. Wordt u gebracht naar het ziekenhuis of de dokter? Dan kunnen we dit opvoeren op de schadeclaim.

Het bedrag dat u zult krijgen voor de immateriële schadevergoeding of smartengeld is in Nederland laag in vergelijking met de ons omringende landen en al helemaal in vergelijking met Amerika. Dit bedrag wordt in ons land bepaald door naar andere rechtszaken te kijken. In de Smartengeldgids wordt al 50 jaar bijgehouden hoeveel er wordt uitgekeerd. Door naar een vergelijkbare zaak te kijken weet de rechter hoeveel hij in uw zaak uit moet keren. Hier vindt u een aantal voorbeelden uit de smartengeldgids .

Schakel altijd de juiste jurist in voor het verkrijgen van het hoogste bedrag

We zijn een groot en landelijk werkend kantoor gespecialiseerd in letselschade, en helpen u met onze juridische hulp. Bij alle zaken is het belangrijk om de juiste jurist te vinden. Alleen met de juiste jurist kunt u de maximale en rechtvaardige schadevergoeding krijgen.

Welke andere redenen zijn er om de juiste expert te kiezen:

 • De juiste expert kan efficiënter werken waardoor u eerder de schadevergoeding krijgt.
 • De juiste expert werkt altijd kosteloos voor u.
 • Alleen de juiste expert zorgt voor een volledige schadevergoeding.

Wij helpen u gratis bij het vinden van de juiste jurist

Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen met letselschade de juiste jurist krijgt toegewezen. Een jurist die kosteloos voor u werkt en niet over uw rug rijk probeert te worden. U heeft recht op de juiste letselschade bedragen.

 • Neem contact met ons op. Wij regelen het voor u.
 • Wij proberen zo snel mogelijk de juiste expert voor u te vinden.
 • Geen kosten voor onze juridische hulp.

Samen kunnen we snel uw schadevergoeding regelen

U hebt letselschade opgelopen en u heeft recht op een schadevergoeding. Wij snappen uw situatie en we zullen direct hulp bieden.

Neem daarom vandaag nog contact met ons op en wij zorgen dat u een maximale schadevergoeding krijgt door kosteloos de juiste expert in te schakelen.

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.