LetselschadeSlachtoffer.nl

LetselschadeSlachtoffer.nl

Kop staartbotsing met letselschade?

De gevolgen van een kop staartbotsing kunnen groter zijn dan u misschien in eerste instantie denkt. Naast de materiële schade aan uw auto of voertuig, kan er ook sprake zijn van letselschade op langere termijn. Een kop staartbotsing is een type auto ongeluk waar meerdere auto’s bij betrokken zijn en waarbij er sprake kan zijn van ernstig letsel.

Kop staartbotsing: aansprakelijkheid

Jaarlijks gebeuren er veel kop staartbotsingen op de snelwegen. Vooral bij een glad wegdek, mist of ijzel is het elke dag wel raak. Maar wie is hiervoor nu aansprakelijk ? Als u van achteren aangereden bent lijkt de schuldige makkelijk aan te wijzen. Zeker als de achteropkomende automobilist niet tijdig tot stilstand kwam. Als duidelijk aan te tonen is dat de automobilist onvoldoende afstand heeft gehouden, waardoor tijdig remmen niet mogelijk was, dan is hij aansprakelijk voor uw schade. Maar wat als er andere omstandigheden zijn?

Kop staart aanrijding zonder aansprakelijkheid

Indien een automobilist niet goed oplet, te weinig afstand bewaart of roekeloos rijgedrag vertoont, dan is hij verantwoordelijk voor de schade die hij bij anderen veroorzaakt. Er zijn echter ook omstandigheden waarbij een achterop rijdende auto niet zonder meer aansprakelijk kan worden gehouden voor de veroorzaakte schade. Vaak is dit het geval bij:

  • Het onwel worden van de persoon achter het stuur van de voorste auto
  • Als er onterecht abrupt geremd wordt
  • Bij sterk remmen zonder reden
  • Bij plotseling overstekend wild
  • Door het afsnijden van een ander

Bij het voorkomen van een ongeval

Er kunnen dan verschillende redenen zijn waarom u bent aangereden, terwijl dit niet direct de (aanwijsbare) schuld van een andere automobilist is. In deze situaties heeft de achterop rijdende bestuurder niet altijd aanwijsbare schuld aan een mogelijke kop staartbotsing. Vaak dient deze (dan wel zijn aansprakelijkheidsverzekeraar) alsnog uw schade te vergoeden.

Lichamelijke klachten na kop staartbotsing

In veel gevallen kan er sprake zijn van een whiplash na een kop-staartbotsing. Met dergelijke nekklachten en pijn in de schouders dient u dan ook gelijk naar uw huisarts te gaan, zodat hij eventuele letselschade kan vaststellen. Daarnaast kan er sprake zijn van:

  • Botbreuken en hoofdklachten
  • Materiële schade aan uw auto
  • Immateriële schade (smartengeld)
  • Verlies van inkomsten en inkomstenderving

Neem daarom na een kop-staartbotsing ook snel contact met ons op, zodat ons team u kan helpen een betrouwbare en ervaren letselschadejurist te vinden om u te helpen bij het vaststellen van alle schadeposten.

Gevolgen van een kop staartbotsing

De gevolgen op zowel korte als lange termijn kunnen bij een kop-staartbotsing groter zijn dan u denkt. Misschien bent u wel een lange tijd uit de running en kunt u niet meer (fulltime) werken. Dat betekent direct een groot verlies aan inkomsten. Laat u daarom goed informeren bij een letschelschadejurist die ervaren is in dit soort ongelukken en uw recht op letselschadevergoeding kan berekenen.

Lestelschadeclaim bij een kop-staartbotsing indienen?

Wilt u graag uw rechten weten bij een kop-staartbotsing en een schadeclaim voor uw opgelopen letselschade indienen? Vul dan uw naam en telefoonnummer in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.