LetselschadeSlachtoffer.nl

Letselschade berekenen Calculator

Schadeclaim en schadevergoeding: wat u moet weten

Na een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is heeft u recht op een een schadeclaim en schadevergoeding. In Nederland maken we onderscheid tussen materiële schade en immateriële schade.

Materiële schade is de letselschade wanneer u bijvoorbeeld niet meer kunt werken en inkomsten misloopt. Immateriële schade houdt de persoonlijke of emotionele schade in. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd.

Als we spreken over een schadeclaim dan bedoelen we beide vormen van schade, dus zowel materieel als immaterieel. De schadeclaim kan worden gezien als een compensatie voor de kosten die u heeft gemaakt of zal moeten maken in de toekomst en een vergoeding voor het emotionele leed.

TIP: Zijn er (oog)getuigen? Noteer hun gegevens. Dit kan helpen bij uw schadeclaim.

Na het ongeval dient u de ‘tegenpartij’ aansprakelijk te stellen

Ook al bent u nog emotioneel en aan het bijkomen van het ongeval, het is belangrijk om zo snel mogelijk de andere partij aansprakelijk te stellen.

Het aansprakelijk stellen gebeurt door een jurist. Deze zal de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw kosten. Het is belangrijk dat u de juiste jurist in dienst neemt. Een jurist hoort namelijk altijd kosteloos voor u te werken.

Als u daarnaast een gespecialiseerde jurist inschakelt, heeft u ook de meeste kans op een maximale schadevergoeding. Het indienen van een schadeclaim en de afhandeling hiervan is namelijk erg ingewikkeld. Daarvoor is specialistische kennis van het letselschaderecht nodig.

Wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste jurist die voor u kosteloos aan de slag gaat.

TIP: Maak voor uzelf een lijstje met alle inkomsten die u mist of alle verliezen die u heeft geleden. Dit helpt bij het onderbouwen van uw schadeclaim.

Wij zoeken gratis de juiste jurist voor u

Wij zijn een landelijke werkend, gerenommeerd letselschadekantoor dat hulp biedt aan mensen zoals u. Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen met letselschade de juiste jurist krijgt toegewezen. Een jurist die kosteloos voor u werkt en niet over uw rug rijk probeert te worden.

  • Neem contact met ons op. Wij regelen het voor u.
  • Wij vinden zo snel mogelijk de juiste expert voor u, bij u in de buurt.
  • Altijd kosteloos. Dat krijgt u vooraf zwart op wit.

Een voorschot eisen op uw schadeclaim

Voordat een zaak volledig is afgehandeld kan al snel een half jaar verstreken zijn, maar u zit wel met de (tussentijdse) kosten. Het is daarom verstandig om een voorschot te eisen.

In de meeste gevallen is de tegenpartij bereid hieraan mee te werken. Probeer hier daarom altijd gebruik van te maken. Een goede jurist, zoals wij die aan u zullen koppelen, vraagt in overleg met u direct een voorschot aan op uw schade.

Samen kunnen we snel een schadeclaim indienen

Letselschade wilt u zo snel mogelijk achter u laten. Dat begrijpen wij. Daarom zullen we snel handelen en op korte termijn ervoor zorgen dat u de juiste jurist krijgt toegewezen. Dat is het doel van ons kantoor.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij zorgen dat u een maximale schadevergoeding krijgt door kosteloos de juiste jurist in te schakelen.

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.