LetselschadeSlachtoffer.nl

LetselschadeSlachtoffer.nl

Smartengeld berekenen is niet eenvoudig: wat u moet weten

Smartengeld ontvangt u voor persoonlijke of emotionele schade. Smartengeld is met andere woorden de compensatie voor uw leed en verdriet. Het is dus niet eenvoudig om een ‘prijskaartje’ aan dit verdriet te hangen. maar wanneer u letselschade heeft geleden, heeft u vaak wel recht op een deze vorm van schadevergoeding.

Hoe berekenen rechters de hoogte van het smartengeld?

Rechters werken niet met ingewikkelde berekeningen. Rechters kijken simpelweg naar de hoogte van de schadevergoeding in gelijksoortige zaken. In de zogenaamde smartengeldgids wordt al meer dan 50 jaar alle smartengeldzaken bijgehouden. De rechter zal in deze gids kijken naar een vergelijkbaar ongeval en basis hiervan de hoogte van uw smartengeld bepalen.

In eerste instantie wordt er dus altijd naar uw persoonlijke situatie gekeken. En uw situatie wordt vervolgens vergeleken met andere gelijksoortige situaties uit het verleden. Bekijk hier een aantal voorbeelden van uitgekeerde smartengeld bedragen.

De bedragen die voor smartengeld worden uitgekeerd lopen uiteen van enkele honderden euro’s tot duizenden of zelfs honderdduizend euro. Over het algemeen valt het bedrag dat uiteindelijk uit wordt gekeerd echter vaak tegen.

Wat is belangrijk bij het bepalen van het smartengeld?

Om het smartengeld te kunnen berekenen zal er allereerst dus een inschatting van uw situatie worden gemaakt. Uw persoonlijke situatie wordt onder de loep genomen. Onder andere de volgende factoren zijn belangrijk:

  • Hoe erg het letsel en het leed is;
  • Of het letsel blijvend is en of het in de toekomst erger zou kunnen worden;
  • Littekens of beperkingen en de invloed hiervan op de persoon;
  • De leeftijd en het geslacht van de betreffende persoon.

Als u dus een inschatting wilt hoe hoog uw smartengeld gaat zijn, dan is het belangrijk om contact op te nemen met een jurist. Deze jurist zal u, kosteloos, helpen bij het uitrekenen van het bedrag aan smartengeld dat moet worden uitbetaald.

De jurist zal voor u de smartengeldgids nakijken en een gelijksoortige situatie opzoeken. Zodat u een indicatie krijgt van de hoogte van het bedrag.

Wat u in de gaten moet houden is dat het indienen van een schadeclaim het beste door een gespecialiseerde jurist kan gebeuren. Het maakt namelijk een groot verschil voor welke jurist u kiest. Alleen een jurist die gespecialiseerd is in letselschade en veel ervaring heeft met smartengeld, kan u goed helpen.

Want ook al is er de smartengeldgids, het bepalen van de hoogte van het smartengeld is erg moeilijk. Kies daarom altijd voor een expert. Hoe? Dit regelen wij voor u.

Wij helpen u gratis bij het vinden van de juiste jurist

Wij zijn een onafhankelijk platform die hulp biedt aan letselschadeslachtoffers. Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen met letselschade de juiste jurist krijgt toegewezen.

  • Neem contact met ons op. Wij regelen het voor u.
  • Wij vinden zo snel mogelijk de juiste expert voor u.
  • Als onafhankelijk platform brengen wij geen kosten in rekening.

Samen kunnen we snel uw smartengeld berekenen

Emotionele schade wilt u achter u laten, of er in ieder geval voor gecompenseerd worden. En dit natuurlijk het liefst zo snel mogelijk. Daarom zullen we snel handelen en op korte termijn ervoor zorgen dat u de juiste jurist krijgt toegewezen.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij zorgen dat u smartengeld krijgt door kosteloos de juiste expert in te schakelen.

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.