Whiplash klachten na een ongeval?

Als u door een ongeval diverse whiplash syndroom symptomen heeft, is het van belang dat u direct een dokter raadpleegt om uw klachten vast te laten stellen. Dit is belangrijk om de juiste letselschade te kunnen claimen. Uw tegenpartij (de verzekeraar van de aansprakelijke automobilist) zal van uw dokter willen horen, dat u vóór het ongeval deze klachten niet had, en dat u zich kort na het ongeval bij hem heeft gemeld met dergelijke klachten. Een dokterbezoek zo snel mogelijk na het ongeval is dan ook voor het succesvol kunnen behandelen van uw letselschade zaak van groot belang!

Symptomen en behandeling

Herkent u de volgende whiplash symptomen?

  • Nekklachten
  • Hoofdpijn
  • Concentratiestoornissen
  • Zeurende pijn in de hals en nek die doortrekt naar de schouders

Bij elk van deze symptomen adviseren wij u om zo spoedig mogelijk uw arts te raadplegen voor een behandeling. Voor de afhandeling van een schadevergoeding neemt u contact op ons!

Letselschade whiplash vergoeding

Indien u een whiplash heeft opgelopen, kan uw letselschadevergoeding bestaan uit:

  • Recht op smartengeld
  • Een vergoeding bij inkomstenderving
  • Onverzekerde of extra ziektekosten
  • Reiskosten

Een Whiplash kan het beste omschreven worden als  letsel dat ontstaat door een heftige slingerbeweging van het hoofd. De gewrichtsbanden en spieren in de nek kunnen hierdoor verrekken rondom de wervelkolom van de nek en hals. Letselschade door een whiplash ontstaat vaak door een kop-staartbotsing bij een auto ongeluk. Dit kan ook veroorzaakt worden als iemand u ineens van achteren aanrijdt. Een whiplash kan voor ernstige problemen in het dagelijkse leven zorgen.

Problemen bij letselschade

Whiplash herstel kan langdurig zijn. Misschien kunt u niet meer goed functioneren en heeft u verlies aan inkomsten. Daarnaast kunt u geconfronteerd worden met extra hoge ziektekosten of moet u extra hulp in de huishouding hebben. Ook wil het vaak voorkomen dat een tegenpartij stelt dat u ook vóór het ongeval al last van uw nek had. Of dat u ook wel eens hoofdpijn had voordat het ongeval u overkwam. Het is dan belangrijk dat u een ervaren jurist inschakelt, die deze ingewikkelde juridische discussie voor u kan voeren.

Preëxistente klachten

Dit zijn klachten zoals u die vóór het ongeval ook al had.

Natuurlijk heeft iedereen wel eens hoofdpijn of nekpijn. Maar deze klachten zijn totaal anders, dan de klachten zoals een whiplash slachtoffer die ondervindt. Laat u dus beslist niet aftroeven door de wederpartij. Onze medisch adviseur kan uw dossier beoordelen en aan de hand hiervan kan de wederpartij meestal overtuigd worden van het feit dat uw huidige klachten zoals die zijn ontstaan door het ongeval, het gevolg zijn van het ongeval. De schade die hieruit voortvloeit dient dan ook door de tegenpartij vergoed te worden.

Medisch causaal verband en juridisch causaal verband: twee verschillende zaken!

De discussie gaat vaak over het medisch causaal verband en het juridisch causaal verband. Onze juristen kunnen die belangrijke discussie gratis voor u voeren.

Een deskundige letselschadejurist kan u helpen om de juiste schadevergoeding vast te stellen voor nu en in de toekomst. Onze letselschadespecialisten ontzorgen u graag, zodat u rustig kunt herstellen en alle kosten gedeclareerd kunnen worden.

Lestelschadeclaim indienen?

Heeft u whiplash klachten en wilt u weten bij wie u de schade kunt verhalen? Vul dan uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Diensten

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.