LetselschadeSlachtoffer.nl

Wanneer u betrokken bent bij een ongeval waarbij de tegenpartij een verkeersfout heeft gemaakt, dan is het mogelijk dat u letsel en andere klachten oploopt. Het is ook mogelijk dat u te maken krijgt met vertigo. Wanneer u last hebt van vertigo, hebt u draaiduizeligheid. Wanneer u last heeft van vertigo, dan heeft u het gevoel dat de hele omgeving ronddraait. U kunt ook het gevoel hebben dat u zelf ronddraait of tolt terwijl uw lichaam die bewegingen feitelijk niet maakt. Kortom: u ligt of zit dus gewoon stil, maar voelt zich tóch duizelig.  

U kunt vertigo meestal tegelijkertijd met andere klachten (zoals een whiplash) oplopen, en daar veel hinder aan ondervinden. U heeft als slachtoffer daarom recht op een schadevergoeding. Deze schadevergoeding kunt u claimen bij de aansprakelijke partij. Dit is de tegenpartij die het ongeval heeft veroorzaakt.  

Wat is vertigo?

Zoals uit het voorgaande al bleek is vertigo draaiduizeligheid. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een verstoring van het evenwichtsorgaan. In het oor zit een klein orgaan, een oorsteentje. Wanneer uw hoofd bij een ongeval snel van positie verandert slaan de oorsteentjes neer op de zintuigcellen van uw evenwichtsorgaan. Dit prikkelt deze zintuigcellen overmatig, waardoor draaiduizeligheid ontstaat. Wanneer uw oorsteentje niet goed werkt, krijgen uw hersenen de verkeerde informatie doorgestuurd krijgen over de positie van uw lichaam in verhouding tot de omgeving.

Wanneer ontstaat vertigo?

Vertigo kan altijd voorkomen, maar komt erg vaak voor na een hoofd/nekongeval zoals bij een whiplash. Wanneer u betrokken bent geraakt bij een aanrijding zoals een kop-staart-botsing, waarbij u een harde klap krijgt en uw hoofd een heftige slingerbeweging maakt, dan kunt u een whiplash oplopen. Als gevolg van deze heftige slingerbeweging treedt duizeligheid op, omdat uw hoofd snel van positie verandert. Bij een whiplash ontstaan ook nekklachten.  

Hoe lang duurt vertigo?

Vertigo kan heel kort duren, maar kan ook uren of zelfs dagen aanhouden. Soms kunt u zich beter voelen wanneer u rustig blijft liggen of zitten. Vertigo kan echter ook blijven bestaan wanneer u niet beweegt. Naast de duizeligheid kunt u een misselijk gevoel hebben.  

Meest voorkomende symptomen van vertigo: 

  • Licht gevoel in uw hoofd; 
  • Het gevoel dat u zelf ronddraait; 
  • Het gevoel dat alles in uw omgeving ronddraait; 
  • Het gevoel dat u flauw gaat vallen; 
  • Bleekheid; 
  • Oorsuizen; 
  • Hoofdpijn; 
  • Misselijkheid; 
  • Braken.  

Wat kunt u zelf doen?

Wanneer u voor het eerst last heeft van draaiduizeligheid dan kunt u het beste proberen gewoon door te gaan met wat u aan het doen bent. Indien de draaiduizeligheid enkele dagen blijft aanhouden kunt u het beste een arts bezoeken.

Conclusie

Wanneer u betrokken bent bij een ongeval, vaak bij een kop-staart-botsing, dan kunt u vertigo ook wel draaiduizeligheid oplopen, dit komt erg vaak voor wanneer u een whiplash oploopt. Indien u last heeft van vertigo, dan heeft u het gevoel dat de hele omgeving ronddraait of dat u zelf ronddraait, terwijl uw lichaam die bewegingen niet maakt.  Vertigo kan kort duren, maar kan langer aanhouden. Wanneer u langer last blijft hebben is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.