LetselschadeSlachtoffer.nl

Na een verkeersongeval waarbij u betrokken bent geraakt is het mogelijk dat u gewond bent of klachten dan wel symptomen ervaart. Een symptoom is een verschijnsel waaraan u een ziekte, stoornis of aandoening kunt herkennen. Een symptoom is dus kort gezegd een kenmerk of een klacht die kenmerkend is voor een bepaalde ziekte, stoornis of aandoening. Bij een symptoom is er altijd sprake van mentale of lichamelijke klachten. Bekende symptomen zijn bijvoorbeeld hoesten, keelpijn, spierpijn, rugpijn en hoofdpijn.  

Het is mogelijk dat u door uw klachten, dan wel symptomen naar de (huis)arts moet, medicatie nodig hebt of een behandeling moet ondergaan. Een arts kan vaak aan de hand van de symptomen die u heeft een diagnose stellen. Uit de diagnose volgt welke ziekte, aandoening of klacht u precies heeft. Na de diagnose kan de arts eventueel een behandeling en/of medicatie voorschrijven. De arts kan u voor bepaalde behandelingen ook naar een specialist verwijzen, zoals een fysiotherapeut. Een arts kan u dus adviseren wat u moet doen om zo snel mogelijk te herstellen. Daarnaast is medische hulp en het medisch dossier dat hierbij wordt  opgebouwd ook erg belangrijk voor het aantonen dat u direct na het ongeval lichamelijke klachten, dan wel letsel had. Deze informatie is namelijk van belang om de wederpartij aansprakelijk te kunnen stellen en om uw schade te verhalen en te onderbouwen. De tegenpartij die de verkeersfout heeft gemaakt is namelijk aansprakelijk voor uw schade. Uw schade moet dan ook door die vergoed worden. 

Whiplash

Zoals uit het voorgaande bleek kan een verkeersongeval nare gevolgen voor u hebben. Wanneer u als automobilist in botsing gekomen met een ander voertuig waarbij u van achteren, van voren of van opzij bent aangereden of doordat u betrokken bent geraakt bij een kettingbotsing dan kunt u vaak pijn in uw nek ervaren. Vaak is de pijn die u ervaart een whiplash. Een whiplash is een veelvoorkomende aandoening bij een verkeersongeval.

Hoe ontstaat een whiplash?

Een whiplash ontstaat door een harde klap, als gevolg van een aanrijding, waarbij uw hoofd een heftige slingerbeweging maakt. Een whiplash is echter meestal moeilijk aan te tonen, omdat het vaak om vage klachten gaat die niet zichtbaar zijn. Bovendien kunnen de nekklachten ook ergens anders door zijn ontstaan. Het is dus moeilijk om aan te tonen dat de whiplash klachten door de aanrijding zijn ontstaan.  

Meest voorkomende symptomen van een whiplash: 

  • Nekpijn/nekklachten  
  • Hoofdpijn  
  • Duizeligheid  
  • Misselijkheid 
  • Stijve spieren 
  • Vergeetachtigheid 
  • Moeite met concentreren
  • Angsten 
  • Somberheid 
  • Slapeloosheid  

Rugklachten

Als gevolg van een ongeval kunt u ook te maken krijgen van andere symptomen dan wel klachten zoals, rugpijn. Rugpijn na een ongeval kan duiden op ernstig letsel. De rug is namelijk een belangrijk lichaamsdeel waar verschillende zenuwbanen doorheen lopen. Door een ongeval kunnen zenuwen in de knel komen en wervels verschuiven. Dit kan zorgen voor rugpijn en zelfs verlammingsverschijnselen.

Schade claimen

Indien u na een ongeluk letsel, dan wel klachten hebt opgelopen dan kunt u dit vergoed krijgen door allereerst de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Vervolgens kan een schadevergoeding geclaimd worden bij de aansprakelijke partij. 

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.