Wanneer heeft u recht op een schadevergoeding van een ziekenhuis

Een arts, verpleegkundige of andere zorgverlener kan tijdens uw behandeling een fout maken, waardoor u letselschade oploopt. Maar is een ziekenhuis aansprakelijk te stellen hiervoor? En hoe doet u dit? Kunt u dit zelf doen? Lees meer over schadevergoeding ziekenhuis.

Het ziekenhuis is aansprakelijk voor letselschade die wordt veroorzaakt door iemand die in het ziekenhuis werkzaam is. Dit kan een dokter zijn, maar ook een specialist die is ingehuurd door het ziekenhuis.

Bij letselschade door een medische fout kunt u het ziekenhuis zelf aansprakelijk stellen. Het dient dan wel te gaan om een verwijtbare fout, en niet om een complicatie. Het is lastig om te bepalen of er sprake is van een verwijtbare fout of een complicatie. Laat u daarom altijd goed voorlichten.

Lees meer over medische fouten en uw recht op schadevergoeding. 

Medische fout: het ziekenhuis aansprakelijk stellen

Aantonen van aansprakelijkheid van het ziekenhuis kan een langdurig en lastig proces zijn. Er moet namelijk worden aangetoond dat er sprake is van een verwijtbare fout. Aan alle behandelingen kleven namelijk bepaalde, ingecalculeerde, risico’s en hiervoor kan het ziekenhuis niet aansprakelijk voor worden gesteld.

Daarom is het belangrijk dat u een jurist inschakelt die bekend is met de medische wereld en die na kan gaan of er daadwerkelijk sprake is van een medische fout. Deze jurist kan u ook direct helpen bij het aansprakelijk stellen. Tevens heeft een goed juridisch letselschadebureau de beschikking over gespecialiseerde medisch adviseurs. Deze geven de juristen medisch advies waarmee de jurist kan bepalen of het ziekenhuis aansprakelijk kan worden gesteld.

Lees meer over medische aansprakelijkheid.

Wij schakelen specialisten in die gratis voor u werken

Als u schade ondervindt door een bezoek aan een ziekenhuis in Nederland, wilt u vanzelfsprekend gecompenseerd worden. Wij kunnen dat voor u op een snelle en zorgvuldige manier regelen.

Omdat wij een landelijk werkend letselschade kantoor zijn dat alléén voor letselschade slachtoffers werkt, kunnen wij de juiste specialist aanwijzen die op een succesvolle manier voor u aan het werk gaat.  Wij komen op voor slachtoffers zoals u.

Welke andere redenen zijn er om een goede letselschade specialist te kiezen:

  • Een goede letselschade specialist kan efficiënter werken waardoor u eerder de schadevergoeding krijgt.
  • Een goede letselschade specialist werk altijd kosteloos voor u.
  • Een goede letselschade specialist  zorgt voor een volledige schadevergoeding.

Samen kunnen we snel een schadevergoeding regelen

Wanneer u te maken hebt met schade die u oploopt in een ziekenhuis is dit een vervelende gebeurtenis. Gelukkig kunnen wij perfecte hulp bieden en u ontzorgen als het gaat om het indienen van een schadeclaim.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij zorgen dat u een maximale schadevergoeding krijgt door kosteloos de juiste letselschade specialist in te schakelen. In het verleden hebben wij slachtoffers vanletselschade op een succesvolle manier geholpen.

Let op: Onze juristen werken geheel gratis voor u. Het is echter vaak noodzakelijk om een medisch haalbaarheidsonderzoek te doen, voordat wij uw zaak in behandeling kunnen nemen. Hiervoor dienen wij helaas kosten voor het inschakelen van onze medisch adviseur in rekening te brengen. Bel ons hierover of: Lees hier meer over dit onderzoek en de kosten.

Diensten

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.