Elk jaar zijn er ongeveer 42.000 Nederlanders die schade ondervinden van medische fouten. Het gaat om verwijtbare fouten die plaats vinden in klinieken en ziekenhuizen. Als u slachtoffer bent van een medische fout dan heeft u recht op schadevergoeding.

Wat is een medische fout?

Om te bepalen of u recht heeft op schadevergoeding, zal er gekeken moeten worden of er daadwerkelijk sprake is van een medische fout. In veel gevallen komt het voor dat men een medische behandeling onder gaat en dat het resultaat niet altijd is zoals gehoopt.

Dit betekent niet dat er direct sprake is van een medische fout en dat u in aanmerking komt voor letselschade. Onder een medische fout wordt verstaan:

Als een arts of behandelaar verwijtbaar medisch onzorgvuldig heeft gehandeld.

Wie stel ik aansprakelijk voor een medische fout?

Om iemand aansprakelijk te stellen voor een medische fout is het belangrijk om dit te laten doen door de juiste specialist. Deze zal ervoor zorgen dat uw schadeclaim op de juiste manier wordt voorbereid.

Wanneer u kiest voor de juiste specialist,  bent u ervan verzekerd dat het ziekenhuis op de juiste manier aansprakelijk wordt gesteld en daarmee is de kans op een schadevergoeding het grootst.

Er zijn nog een aantal andere redenen waarom de juiste specialist gekozen dient te worden:

  • De juist specialist kan efficiënter werken waardoor u eerder de schadevergoeding krijgt.
  • Alleen de juiste specialist zorgt voor een volledige schadevergoeding.

Een verplicht medisch haalbaarheidsonderzoek?

Of iets wel of niet een medische fout is, is soms lastig in te schatten. Daarom vragen wij vaak dat er een medisch haalbaarheidsonderzoek wordt gedaan, afhankelijk van de fout. Op basis van de uitkomst van dit onderzoek zullen wij uw zaak wel of niet in behandeling nemen.

De kosten van het haalbaarheidsonderzoek dient u vaak zelf te voldoen. Deze kosten krijgt u echter wel terug als de aansprakelijkheid wordt vastgesteld.

Samen kunnen we snel al uw schade verhalen

Een medische fout kan grote impact hebben op uw leven. U bent slachtoffer van een medische fout en daarom zult u gecompenseerd moeten worden. Wij brengen u in contact met de juiste specialist.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij zorgen dat u een maximale schadevergoeding krijgt door kosteloos de juiste jurist in te schakelen.

Diensten

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.