Bent u gebeten door een hond en heeft u letselschade?

Bent u gebeten door een hond en wilt u de eigenaar van die hond aansprakelijk stellen voor uw letselschade? Een hondenbeet kan niet alleen zeer pijnlijk zijn, maar u kunt hierbij ook een infectie of ziekte oplopen.

Wellicht heeft u hierdoor blijvend een litteken of bent u bang voor honden geworden. Dit zijn zeker redenen om na een hondenbeet een letselschadeclaim in te dienen en/of smartengeld te eisen. Een litteken kan ontsierend blijven, en wanneer u angst heeft ontwikkeld voor honden kan dit u in het dagelijks leven belemmeren.

Aansprakelijkheid hondenbeet

Een hondenbezitter en eigenaar is altijd aansprakelijk voor de schade die de aanval of hondenbeet heeft veroorzaakt. U heeft wellicht zowel materiële- als psychische schade opgelopen. Denk hierbij aan:

  • Lichamelijk letsel door de hondenbeet
  • Kapotte kleding
  • (Levenslange) littekens
  • Emotionele schade en angsten

In de meeste gevallen is de hondeneigenaar verzekerd voor deze schade via zijn aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij kunt u dus zowel de materiële schade als immateriële schade op de eigenaar van de hond verhalen. Als de eigenaar niet verzekerd is, dan is er wel een probleem. De schade moet dan verhaald worden op de eigenaar van de hond zelf. Als daar geen financiële middelen zijn, dan is het lastig uw schade vergoed te krijgen. Van een kale kip kunt u immers niets plukken.  Gelukkig zijn in Nederland de meeste mensen wel verzekerd voor aansprakelijkheid voor hun hond.

Schadevergoeding bij hondenbeet

Een hondenbeet kan u meer geld kosten dan u in eerste instantie denkt. U zult eerst naar de dokter moeten en waarschijnlijk een tetanusinjectie halen. Misschien moet u ook verbandmiddelen aanschaffen en maakt u extra ziektekosten. Bij een ernstige verwonding moet u misschien ook nog ziekteverlof opnemen of dient u huishoudelijke hulp in te schakelen.

Ook uw kind kan worden gebeten en dit kan tot een trauma leiden. Een hondenbeet heeft dus altijd gevolgen voor het slachtoffer. Daarvoor kunt u in alle gevallen een letselschadevergoeding eisen. Bent u of uw kind gebeten door een hond en heeft u daar angsten aan overgehouden? Een EMDR-therapie bij een hierin gespecialiseerde psycholoog kan hier wonderen doen. Laat u hierover voorlichten door uw huisarts en blijf niet met uw angsten lopen. De kosten voor deze therapie komen voor vergoeding in aanmerking als de eigenaar van de hond bekend is.

Gebeten door hond: smartengeld eisen

Indien u zelf of één van uw kinderen is gebeten door een hond, kan dit tot langdurige psychische schade leiden. Misschien dat u zelf of uw kind daarna erg bang voor honden is geworden, met vervelende consequenties tot gevolg. Hiervoor kunt u smartengeld eisen bij de hondenbezitter. Ook kunt u op kosten van de (verzekeraar van) hondeneigenaar hulp van een psycholoog inroepen.

Hondenbeet opgelopen en schadeclaim indienen?

Bent u gebeten door een hond en wilt u een schadeclaim indienen? Neem dan contact met ons op door uw naam en telefoonnummer in te vullen en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk. In de meeste gevallen is het niet verstandig om zélf de schadeclaim in te dienen bij de eigenaar van de hond. Soms kan deze agressief worden. Onze juristen proberen in eerste instantie altijd in goede overeenstemming met de eigenaar van de hond de kwestie op te lossen. Bij ruzie is immers niemand gebaat.

Diensten

Diensten

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Voor slachtoffers van letselschade en voor letselschadeprofessionals die behoefte hebben aan objectieve informatie over letselschade.

Kennis

Kennis

LetselschadeSlachtoffer.nl biedt met haar website de laatste stand van zaken op het gebied van Jurisprudentie en legt via Wikipedia de termen uit die bij letselschade worden gebruikt.

Hulp

Hulp

Heeft u zelf een ongeval met letsel meegemaakt en wenst u professionele en kosteloze hulp van ervaren letselschadejuristen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.